selamat datang blogger2 sume...ahlanwasahlan...kepada copycat2 anda tidak dibenarkan untuk copy2 ayat aku ini k..walaupun anda sume sudah minta izin...hrap korunk sume pham k..amaran keras!!lagi satu jgn lupe follow aku k n aku akan follow korang balik

Followers

klik like kalu suke ^^

Jan 28, 2012

Jan 23, 2012

ape itu maaf?-_-'



kemaafan?ape itu kemaafan?
aku susah nak maaf kan kau dah....asal erk??entahh...aku pun tataw...
lps ape yg terjadi dlu antara kite,aku dah malas nak ambek taw pasal kau...
wah wah wah...smlm kau suruh adek kau wish bufday....adek kau bleh cakap..
"tengOk dayah!walaupun kau cakap abg aku SENGAL,dye tetap nak wish bufday kat kau"
haaa.....kalau cm tuh baik tak pyah wish...tak luak punn weii....sucker!
walaupun kau anta mcj kat aku,aku blas tak beerti aku still ske kat kau...
enOugh! aku dah tawar aty kat kau....
sO,jgn nak Over2 plak k......~,~


haaaa....adakah biler aku tgh mrah aku akan berubah jadi cm nie?-_-'
p/s: eh eh eh ape yg aku merepek nie?entah..aku pun tataw...-_-'

Jan 22, 2012

sweet '17'



fuyOo...fuyOoo....fuyOo....alhamdulilahhh....tepat pukOl 12 pagi mlm td terbukti lah
umur aku dah masuk 17 thn....wahhhhhh...17 thn kOwt.....TUA ker???
alahh.....tak nak aa tua 2 nie.....segan nyerrr.....erm tape lah walau cm mne punn,smOge aku 
akan lebihh matang n lebihh2 sume lahh....hehehheh ameen...
erm wish bufday kat FB bapak ker ramai nyer...tapi aku still sedihh lagiii....
kawan2 aku bbrape jer yg wish...tapi yg lain?
erm mybe busy kOwt....kuage aku punn....tade punn yg wish kecuali yg ader
kat umah nie jerr.....sedihhhh....
tapi ape2 hal aku taw diaorang sygg kat aku.....
erm oklahh....smpai sini sajeee........
thank u very very very very much much much
sape2 yg telah wish bufday kat akuuu.....hargaii sgt2...........
ok lah bye salamm n wsslm

p/s: diaOrang kate aku dah TUA..betul ker???sedihhh  -_-'

celita sheram- Hantu KLCC


hui...hui....kite kembali lagi dengan cter sheramm...
sape yg nak bace celite sheram aku???hahahhahaha
seram tak seram lah jgak...tapi bOleh lah tahan.......ok2 aku taw kOrang,kOrang dgn kOrang
mesti dah tak sabar kan???alah2....buat sesabOr k....
celite nie tataw lah kOrang ske ker tak??cme nie jer yg dapat aku wat...
bg yang tak ske tuh,sOwie sgt2 k......ok lah celite nyer begini.....~,~

___________________________________________________________________


Baik-baik bila pergi ke KLCC !! Bawa kawan dan jangan sorang-sorang. Kisah benar yang mengerikan lagi menyeramkan ini terjadi kepada seorang staff lelaki yang bername Ahmad.
dia bekerja di tingkat 40 bangunan KLCC.

Pada hari tersebut (hari Khamis malam jumaat) Ahmad ada membuat kje Overtime
 dan terpaksa pulang agak lewat kira-kira jam 11 malam sendirian. Sampai di depan lif, dia pun tekan tombol untuk turun. Kemudian,pintu lift terbuka tanpa ada siapa2 didalamnya. Dia masuk dan tekan tombol “G” untuk ke Ground floor.

Tetapi entah mengapa, lift yang dia naiki itu terus naik ke atas, tidak turun ke bawah. 
Ketika sampai di tingkat 59, lift tersebut berhenti. Dan pintu lif terbuka… kemudian masuklah seorang perempuan yang cantik dan menawan sekali sambil tersenyum manis. 
Dia tak pernah melihat perempuan itu sepanjang bertugas di KLCC. Perempuan tadi pun masuk dan berdiri di belakangnya.

Dia tertanya-tanya di dalam hatinya… “Siapa perempuan itu, dan kenapa sudah 
lewat malam belum pulang ke rumah?” Mau disapa terasa malu pula, jadi masing-masing saling diamlah. Dalam suasana hening sepi itu, lift tersebut terus meluncur turun dari satu tingkat ke satu tingkat.

Tiba di tingkat 13, lampu lift terpadam dan lift terhenti. Dia mencium bau 
yang teramat busuk, yang mengganggu rongga hidungnya. Bulu romanya tiba-tiba berdiri. Dalam keadaan yang begitu cemas dan seram, dia cuba menenangkan perasaannya dengan membaca apa sahaja ayat-ayat suci yang terlintas diingatannya sambil memberanikan diri untuk menoleh ke belakang setelah lampu lift menyala………

Kelihatan wajah perempuan itu telah berubah menjadi pucat dan riak mukanya juga 
kelihatan amat mencurigakan ….

Dia cuba menjerit untuk meminta pertolongan, tetapi lidahnya terasa kelu dan 
kakinya juga menjadi kaku untuk membuka langkah.

Tiba-tiba, perempuan misteri itu mula membuka mulut dan berkata ……..

“Maaf ya… saya terkentut tadi… abang jangan marah ya ?”

_________________________________________________________

p/s:cm mane??Ok tak???best kan???sheram tak??
kalau sheram,LIKE LIKE LIKE bnyk2 kali k....hehehhehehe tQ2 wsslm ^_^

kegilaan aku


assalamualaikum kUm kum...tak jawab dOse...heheheheh

fuyo fuyoo fuyoooo . tengok iPhone 4s tuh ! dah cukup besar sebesar alam aku letak gambar nih tau . ahaksss . awesome gila kan ? comelnya haih , nak nak lagi kalau kaler putih ! fuuh . boleh meleleh air liur aku bila tengok gadget yang superb nih . cantik , menarik , tertarik , kau memang da'bomb ! haha .
cumil kan?kan?
eh eh eh...biler lah aku akan dapat bende alah tuhh....uhh dalam mimpi jerlah dayah Oiiii...
duit tade berangan nak iphOne tuhh...kih3...
erm tape lah berangan pun berangan lahh...jnji rOckk!
haaa...kpd sesape yg nak belanje aku iphOne tuh,jgn segan2 bgtaw kat aku erk..
aku dgn BANGGA DIRI nyer menawar kan diri.....heheheheh
ok lah aku nak mengundur diri dlu...
nak g lipat kain yg berlambak kat umah nie...hehheheh k daaa wsslm





p/s: ader sape2 nak belanje aku tak??bg free2 jer...~,~

Jan 16, 2012

kisah KASIH,CINTA,SEDIH dan KECEWA


tak jawab dOse...kalau jawab kite sayang2 awak2 sume nie taw..hehehhe.makin kiut miut awak2 sume nie....dah lame kite tak bersua awak2 sume makin kiut...hehheheh
kembang kempis kite tengOk awak2 sume nie...tersenyum hingga ke telinga biler kite puji 
wak2 sume...bangge lattew...huhuhuhu...ok2 berbalik pada fOkus
kite ari nie...erm dah lame aku tak mengepOst kat belOg buruk aku nie kan??
ai maklum ler dah fOm5 lah kate kan?sO,sentiase sibuk ler....hehheheheh
skema tak ayat aku??huhuhu biase! tQ2 kerana memuji....Ok2
ari nie aku nak wat kisah KASIH,CINTA,SEDIH dan KECEWA...
wah3...ape tuh???kalau nak taw,kOrang2 sume kne lah bace kan???uikss jangan
wat muke blurzz cm tuhh......hehehhehehe
ok2 kOrang kne lah bace betul2 taw.....jgn bace dgn terbelit-belit2.....
bace elOk2 n jgn lpe bace basmallah ok??hehehheh ok lah selamat membace!
kbaii...@_@

___________________________________________________________________


KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu memikirkan masalah yang menimpa.Apa yang pasti KASIH takkan sekali kali lari dari masalah itu.KASIH takkan mengaku kalah dengan perasaan sendiri.

Dari jauh CINTA yang duduk bertentangan dengan meja KASIH asyik memerhati gelagat KASIH.CINTA tahu waktu sebegini KASIH pasti akan menghabiskan masa di perpustakaan.Sudah lama CINTA meminati KASIH tapi CINTA tahu KASIH tidak mudah menerima CINTA.CINTA terus memerhati wajah KASIH menyayangi KASIH dalam diam.CINTA lantas sedar KASIH seakan menghadapi masalah besar.Wajah KASIH seceria selalu, bagai di rundung duka.Tiba-tiba CINTA terlihat kelibat KECEWA.

KECEWA menarik kerusi di sebelah KASIH.CINTA perhatikan saja gelagat KECEWA yang mengganggu KASIH.Nyata KASIH rimas dan kelihatan kurang selesa dengan kehadiran KECEWA.CINTA dapat lihat api kebencian di mata KASIH tapi apakan daya.CINTA hanya mampu melihat dari jauh.KECEWA memang berpengaruh.CINTA sedar KECEWA sudah lama meminati KASIH kalau tidak masakan KECEWA sering mengganggu KASIH.KASIH tetap tidak melayan KECEWA.dibiarkan KECEWA berlalu sepi.

Tidak lama selepas itu, kelihatan SEDIH sahabat KASIH menghampiri KASIH.Mereka mengajak KASIH keluar.CINTA bersedia untuk mengekori mereka.Hari ini CINTA pasti dan benar-benar yakin apa yang akan dilakukan.CINTA lekas mengejar mereka.

"KASIH..KASIH..KASIH.." tercungap-cungap CINTA mengejar KASIH menjerit nama KASIH."Boleh CINTA jumpa KASIH sebentar..?"KASIH mengangguk..

"Iya..ada apa yang boleh KASIH tolong CINTA?".Waaaaaaah..lembutnya suara KASIH.Jadi tidak hairanlah jika terlalu ramai yg ingin rapat dengan KASIH.

"KASIH, sudikah KASIH menerima CINTA?"

"Apa?CINTA bermimpikah?CINTA sedar tak apa yang CINTA katakan?KASIH minta maaf.Biar KASIH jelaskan.Andainya KASIH terima CINTA, kecewa pasti datang mengganggu CINTA dan KASIH.CINTA mungkin takkan mengerti tapi KASIH harap CINTA terima keputusan KASIH ni. KASIH minta maaf."KASIH ingin berlalu pergi.

"KASIH..KASIH..tunggu.Dengar apa yang CINTA ingin katakan pula.Beri CINTA peluang untuk buktikan pada KASIH.CINTA tahu KECEWA pasti akan melakukan sesuatu jika kita bersama tapi tolonglah CINTA.Berilah CINTA peluang.CINTA dah lama perhatikan KASIH.Dah lama menaruh hati pada KASIH.Tolonglah KASIH."

"hmm..CINTA..nanti KASIH fikirkan dulu ye.KASIH pergi dulu.SEDIH dah lama tunggu KASIH."

"CINTA tunggu jawapn KASIH.Tolong ye KASIH.Beri CINTA peluang.Tolong lah fikirkan.Berilah peluang utk kita lupakan tentang orang lain.Tolong ye."

CINTA memerhati KASIH berlalu pergi.

KASIH takkan mungkin menerima CINTA kerana KASIH tidak mahu KECEWA mengapa apakan CINTA.KASIH juga sedia tahu yang SEDIH meminati CINTA.Tak mungki KASIH ingin lihat sahabatnya SEDIH berduka lara.-B

"CINTA, maafkan KASIH.KASIH tak mungkin dapat menjadi yang terbaik untuk CINTA.KECEWA pasti akan membuatkan kita tidak senang bersama.Lagipun KASIH pasti CINTA tahu SEDIH sentiasa ingin mendampingi CINTA.Tak mungkin kita akan bahagia dan kita akan sentiasa rasa bersalah bila SEDIH melihat kita.Maafkan KASIH ya CINTA..


Sepi berlalu di hati CINTA.KASIH seolah-olah menafikan perasaan di dalam jiwanya.Bagi KASIH biarlah KASIH menunggu GEMBIRA yang entah bila akan muncul dalam hidupnya.GEMBIRA..kenapa kau menjauh..? 
 
sekian......@_@
_____________________________________________________________


p/s: pham tak??kalau tak pham wat2 ler pham k...hehhehehhe
suke tak??kalau ske,LIKE LIKE LIKE bnyk2 k....hehehheheheh wsslm ^_^

Jan 8, 2012

jangan pelik2 Ok ~,~


hye stalker2 sume....haaa....dah tengOk tajuk bagi entry aku kat atas tuh?
haaa...lagi satu aku nak bagi nasihat lagi,JANGAN PELIK-PELIK ok?kenape??
haa ini adalah kerana setiap kali kOrang dtg belOg aku mesty ader perubahan kan??
jgn pelik2...jangan pening2 ini kerana aku mmg ske wat keje sbab tade keje...hahahahahhahah
biase lah...aku mmg mudah bOsan dgn sesuatu perkara...ttpi kalau dekat seseOrang,nO!nO!nO!...
kalau kat Org aku akan hargai dye sgt2n akan ingt smpai biler2...hehehhehe sape??diam2 jerlah...^_^
Ok2..tapi kalau kOrang tak suke,bagi taw lah kat aku...
buleh aku perbetul kan kesilapan aku nie....lagi satu,kalau aku asyik tukar2 header,
tukar2 backgrOund,kOrang jangankOrang wat2 tak kenal plak...
heheheheheh....tapi mybe insyaALLAH lah,yg skang nie lme ckit kut cOz
header nie aku wat sndri gne phOtoscape....lawa tak??
kalau pade aku,tak lawa pun...lalalalalala ader aku kisah?jnji aku bahgieee
utk pengetahuan kOrang,yg header2 sebelum nie,Org yg wat kan....
hehehehe free jer kOwt...cntek sgt2 dOwg wat....kalau aku ler,enggak pndai sihh...
dah puas aku cbe dOwnlOad phOtoshOp tapi still tak bleh...last2 gne phOtoscape jerlahh...
tapi cm tak best lah yg nie....kankankan sape2 yg penah gne phOtoscape tuhh...
hohohohoho....Oke lah ape2 pun,kOrang jgn pelik2 taw....
kalau yg pelik tuhh sume dtg drpd aku n yg benar tuhh sume dtg drpd MAHA PENCIPTA kite..
huhuhuhu peace yO! oklah nak undur diri dlu....wsslm ^_^


_____________________________________________________________

dialOg lawak jap ^_^


tade mOtif kOwt...hahhahahahhaha

P/S: LIKE LIKE LIKE kalau awak2 sume suke ok?? tQ2




Jan 7, 2012

wOrdless saturday:rara wif me ^_^



hye reader2 sume...tengOk tak pic kat atas tuhh....peace yO!heheheh kpd rara jgn
marah erk aku masuk kan pic nie kat FB n belOg..
sape suruh kau cute kan?? huhuhu rara wif me..
yang pkai spek tuhh aa rara....atau dgn nme sebenar nyer nOrfazira...hehehhehe
aku jer yg gedik pnggil dye rara...Org lain pnggil dye fazira tawpun ira....
cumil kan dye.....wajib lah cumil....kcik jer Org dye...terer plak tuhh....MUMTAZ weii....
jgn main2....sape yang nak??g aa ngOrat sndri....hehehhehe
ok lah nak chOw dlu...k daaa wsslm ^_^

p/s: rara kau mmg kiutt...suke tak??LIKE LIKE jerlah...heheheh tQ2

Orang LIDI cik dayah


tak jawab dOsee....kalau awak jawab sye KISS skit...muhahahha...ari nie
aku tak nak membebel...cme nak tnjOk kan lukisan LIDI hasil tgn aku...
hohohoho ape lah nak bangge ngan tulisan lidi tuh kan??sume Org bleh wat...termasuk lah aku sekali..
hehehhehhe aku memang HEBAT kan....HEBAT taw bkn nyer HABAT...
hhuhuhuhu....never mind....ok lah awak2 sume...
sye nak berundur diri dulu...ader hal nak wat..nie lain kali kete membebel lagi.
ok??daaaaaaa....wsslm ^_^

haaaa.....kiut tak lukisan LIDI aku??^_^

p/s: cumil kan??kalau cumil LIKE ler bnyk2.....hehhehehhe

Jan 6, 2012

orentasi fOm1 asrama ~,~




tak jwb dOse taw....hehehehhe fuhhh penat giler ptg nie...nie tak masuk lagi ari esOk
dgn luse...kOmpem penat wei....tapi bende tuhh aku tak kisah sgt lah..
yang aku kisah nyer aku plak dpt sekumpulan jadi FASI dgn awie,nabil n ikram...
nyampah betul aku...yer lah dah aa aku mmg tak baik sgt dgn nabil n ikram..
ader jer dOwg carik pasal dgn aku....walau pun aku taw mmg bkn salah aku pun...
kalau mmg salah aku tuh lain aa cter nyer kan??ahh lpe kan psal aku n dOwg tuhh...
nie lagi satu hal,awie lah asyik tnye psal ikram n nabil jer kalau dOwg tak de same2 dgn kteOrg..
bajet cm tak bleh buat jer kalau tnpe dOwg?tak luak punn kalau nabil n ikram tak der...
kan...kan...kan? kalau kOrang lah kan,bengang tak?eish3....kalau aku mmg sah2 dah bengang...
asal lah aku kne masuk kmpln dgn dOwg....haaaa...kOrang jgn salah pham...
bkn aku nak kutuk awie,aku suke kawan ngan awie,cme kalau bab2 kwn aku,
lebih kan laki2 drpd kawan sndri mmg tak lah! 
di tambah plak dgn dak fOm1 yang blurr...sebahagian plak satu patah aku cakap
mcm aku ckp tuhh lawak sgt....pdahal tak pun....entah bende yang dOwg gelakkan aku 
pun tak taw...heiii ssah jgak jadi SENIOR nie?baru lah aku pham cm mne jadi kakak
plg tua dlm skOlah....sumpah! aku tak suke.....nyesal plak vOlunteer nak jadi fasi dak fOm1
ari tuh....eyer lah teruje tak pernah jadi fasi...haaa kan?dah terkene kat btg hidung sndri...
aduss! ya ALLAH! sOk dgn luse ader lagi....
mak aii mmg letihh aa menghadap dak2 asrama nie....benci...bencii...bencii
heh! nasib baik aku tak dOk kat asrama.....syukur sgt2.......
erm Ok lah jari-jemari aku nie dah nak krem dOwh...
lain kali kte membebel lagi erk....
k daaaaa wsslm ^_^

p/s: sape sini yg pernah jadi fasi?  LIKE-LIKE ~,~


Jan 4, 2012

diari cinta petunjukcahaya ^_^♥


peace yO! huhuhu ari nie dah hari first kite skOlah..cm mne??okeyh tak??kalau Okeyh,
alhamdulilahh....hehhehe kalau aku aa,tade yang best punn...bOring sgt2...
ngeh3...oklah aku nak persembahkan diari cinta aku...mak aiii nak termuntah tak??
kalau nak termuntah tuh cpt2 ler sedia kan baldi tawpunn ape2 jer k....hehhehehhe
ok lah bhaii ^_^

____________________________________________________________
 


kate-kate aluan drpd miss terhOrmat..

cinta!
♥ seperti matahari,
memberi tnpe mengharap kembali tidak memilih siapa untuk di sinari dan yang
lebih penting sentiasa memberi kehangatan di hati  ♥

_________________________________________________________

berikan sepenuh kasih sayang dan cinta kpd ibu bapa kerana mereka adalah pemegang
tali penghubung nyawa ketika kamu meningkat dewasa kasih dia terhadap mu adalah sangat bernilai
seperti butir permata kasih daripada titisan air mata dan titik peluh yang tidak
mungkin terbalas..

ada cinta yang agung antara hamba dan Tuhan nya .cinta yang kudus antara ibu dan anak nya...
ada cinta yang setia. Ada cinta kasih antara teruna dan dara..

ada cinta persaudaraan yang tiade bandingnye...ada cinta sesama makhluk yang begitu
mulia dan cinta dikatakan hampir tidak memilih usia. Ia juga tidak mngira rOna bangsa.
tidak ade miskin kaya dalam catatan kamus cinta.

justeru,cinta dikatakan sesuatu yang cukup luar biasa dalam cakerawala
hidup setia jiwa  ^_^♥

_____________________________________________________

p/s: haaa,,,,bagus tak diari cinta aku??nak termuntah tak??jgn maaa...
nie sje jer suke2....bOwink dOwh dOk dlm kelas...cikgu punn bape lah sgt yang masuk..
sO,tade keje aku cari keje dgn mereka ayat2 jiwang seperti diari cinta aku nie...hehhhe
Oklah sape2 yang suke tuh,LIKE lah bnyk2 k...kalau tak suke,kne LIKE 
jugakk erk...hahahhahhaah oklah wassalam :)?

Jan 2, 2012

kembali ke sekOlah ^_^ ♥


ayyO kite kembali ke sekOlah..ayyO! ayyO kite kembali ke new era
ayyO! ngeh3 sOdap tak den nyanyi??sOdap ken??huhuhu harus lah tak!bab2 nyanyi nie mmg hancus lah..
hahhahha..alamak! dah tahun 2012 dah kan??alhamdulilahh...TUA dahh aku..
eyer lah thn nie aku dah masuk fOm5...haxhaxhax tak sangke sgt2..
uish3....bstttt senyap2 tak aku nie dah tua...jgn bgtaw Org...Ops ! berbalik pada entry kat atas,
tak sangka laa dah nak sek.kite kan???lusa kne aa masuk sek..rse cm smlm jer baru cuti..
eish tak suke..tak suke...tak suke...dah lah baru blek dri sekOlah smlm..
ader kem selama 6 ari...BEST giler...tapi bab2 KB mmg tak bestt...hehehhe...
tapi walau cm mne punn,aku tetap rindu nak jmpe ngan kwn2 aku...
especially yatyat,syasya,fawa,kak ti,titah,syirah,rara n sume2 lahh...miss u all 
ketat2,,,,,wah3.....Over gituu....hexhexhex
lagi 1...nak bgtaw yg result SMA sudah punn kluar...
haaaa nak tahu tak aku dapat ape???tak terer punn laaa....JAYYID jer kOwt..
2MUMTAZ-1JAYYID JIDDAN-7JAYYID......haaaaa teruk kan???
sedihh sungguh...tapi tak pe lahh...jnji aku LULUS....hohohohoho...kan kan kan...
okeyh lah smpai sini sje aku nak membebel...sehingga berjmpe lagi...
daaaa n WASSALAM ^_^ ♥ 


P/S: ehh2..esok, luse da na sekolah lha.. "SELAMAT BERSEKOLAH KEMBALI" kepada pelajar2 skolah.. ngee ~ :D
 



Animated Rainbow Moustache