selamat datang blogger2 sume...ahlanwasahlan...kepada copycat2 anda tidak dibenarkan untuk copy2 ayat aku ini k..walaupun anda sume sudah minta izin...hrap korunk sume pham k..amaran keras!!lagi satu jgn lupe follow aku k n aku akan follow korang balik

Followers

klik like kalu suke ^^

Nov 13, 2012

bittaufiQwannajahfilSPM2012

huhuhuhu.....spm...spm...spm...BM,BI,Sejarah n Mathematics dah berjalan dgn lancar...eee
sejarah aku jawab mcm hampeh....hanya sebab negeri terengganu tuh bocor,sume negeri kne tempias skali..
betul lah bak kate pepatah kerana nila setitik,habis rosak susu sebelanga...soklan soklan skop sejarah sume 
tak masokk....menangis tak berlagu lah jawab nyerr...erm tape lah insyaALLAH kredit ponn jadi lerr...
ok lah doa kan aku yee...cme tinggal syariah islamiah,science,bahasa arab,al-Quran dan sunnah n ekonomi asas jerr nie....insyAALLAH bolehh jawab!!! dayah kan cOooollll.....hehehhehe
ok lah wish me luck yee...
-bittaufiQ wannajah fil SPM A+++++++++

Oct 8, 2012

wordless mOnday: mashyan ila malacca


halloo....perghhh minggu lepass hari paling letih pernah aku alami...
mane tak nye??berkampung di sma padang tengku seminggu...lame woOoo...
tak penah2 aku tido skolah org lame cm tuh...best sgt2 g sane...makanan ponn sedapp....tak macam dong nie entah pape makanan dye...pas tuh kedekott plak tuhh....
pape pOnn mmg terbaikk lah padang tengku!....huhuhuhu
lg best sume g kecuali titah jerr....ermm sedihh betull..tp ape buleh buat??cikgu yang pilih bukannye 
kteorg yang mintakk...ermm berbalik pada tajuk entri kat atas tuh...
selepas balik drpd padang tengku hari jumaat lepas,terus jer malam jumaat tuh g melaka rombongan...
walaupun letih,tp gagah kan jgak lah nak g sne...ye lah dah lah kwn2 aku ader....best sangat2....tp malang nyer kak ti jer tade nie.....sedihhh....tp kpd kak ti jgn sedih2 yerr....ader hari kte g same2 plakk...insyaALLAH.....huhuhu....oleh2 yang kteorg kasi tuh,jage elOk2 taw....especially patung nightmare tuhh.....tuh jer yang dapat kteOrg kasi....hehhehehhe
ok lah nak chOw dlu....jOm same2 kte usha pic2 kat melaka nie yeee......

polka dot girl:)
huhuhu....first time naik nie....alamak! tersengih Over lah pulakk:P

peace sumeeeee;)




artiss pOpular :)
peace yO!!!

kesunyian ....keseorangan...lallalallalall:P
wif my twinkletwinkle farah songhyun:)



pelancong asing....gediksss time;)
wif insyirah-_-'
insyirah,syahirah n peminat setia sya:P
semangat bergambar dengan farah kat muzium UMNO-_-'


yatyat,syirah,dayah,farah,syahirah n iftitah:)

p/s: kalau tade kawan2 aku lah,mmg tak best langsung rombongan nie....dah lah mahal nak mmpOs-_-'

Sep 22, 2012

ForEver AloNe :)



Hari neyh saya nangis sebab awak . Tapi saya cuba sembunyikan KESEDIHAN itu  dan cuba mengukir SENYUMAN :)

makancilimestiterasepedaskan!


huhuhuhuhuhu......berjumpa lagi kte kan???lalalalalla.....ari nie nak cter pasal ape yek???tara
idea lah....ader sape2 nak kasi idea tak??
huhuhu dipersila kan...erm ari nie mcm biase aku tak nak bebel panjang...coz takott korang bosann pulakk..
eh eh ader aku kisah ker??blog aku,suke hati aku lah kan??ape daaa....
huhuhuhuhuhu....sape yang mkn cili dye yang terasa pedas nyer...lalalalal
pape jerlah kan....cume aku nak tnjok sket kate2 nie...usha2 facebOok ttbe jumpe plak
bende yang amat bermakna nie....sesuai sangat lah untuk korang sume...
ok lah selamat mengusha....dan selamat beramal....assalammualaikum:)


Tak mati pon tak couple. Berapa ramai yang mati sebab single? Takdak kan? Sabarlah sahabat, jodoh setiap dari kita dah ditentukan olehNYA :)

kalu pgng anjing bleh je kte nk samak tp kalu pgng bkn mahram kte bleh samak ke.?acane tuh?
#renung2kanlah

sempat menggedikk sekejap dgn atam tadi...snap2 pic nie kjap...hehehhehe...MyBoboboiPink:)



p/s: SAPE YANG MAKAN CILI DIE YANG TERASE PEDAS NYER:))


Sep 15, 2012

trial....trial...trial


halluuu....dah lame aku tak mengupdate belog burukk nie....wOoot...wOoot busy kOdd...
haaa...sekarang nie dah trial SPM koddd.....sO far ok lah tapi MATH aku tak yakin lah...
sejarah n sains pOnn same....math dah lah tak pernah lulus ....hehehheheheh
bengap siket lah bab2 mengira nie....nak kne ingt tuh,nak kne ingt yang tuh plakk...
pOning lalat lahhh....erm ...
skang nie tinggal paper Ekonomi Asas n Bahasa Arab Tinggi jer....
haaa...nie lg prOblemm...BAT tuhh....adusss!!
kne hafal esei kOdd...dah lerr aku dah lame tak menghafal nie sejak pas SMA thn lepas..
Oh mY englisshhh!! tak nak ingt dah pasal SMA daaa...
dah lerr jayyid jerr kOddd.....sedihhhhhhh....erm pape jerlah kan???janji rOckk-_-'
erm berbalikk dgn trial tuh,erm kOrang2 dOa kan aku yeee....
nak dapat markah tinggi....nak g program skOr A kat SMA pdg Tengku....
huhuhuhu...seminar sape yang tak nak kan??
pape hal,FIGHTING!!!! HWAITING!!! GUD LARK dayahhhhh!!! u can dO itt..
ok lah nak berundur diri dlu....dah 2 pagi dah nie....k salam

p/s: wish me luck yaaaa....lOVe u :)


Aug 26, 2012

wOrdless sunday: OpenhouseOpenhOuse:))


lalalala...selamat hari raya...kami semua ucapkan...menikmati hidangan...yang kami sedia kan...
ewah3....dgr lagu raye lattew...ye la...semangat raye lah kate ken?
hehehhe....haaa....aku cm biase lah tak nak bebel pnjang....
cume nak report lah kat korang2..
yang aku tadi g raye umah fara...best kOddd...
dapat makan spagheti air tangan farah...sOdappp gilOrr...
dapat duit raye lagi....jangan jeless ye...hehheheh....
oklah jum kite usha pic2 yang aku snap tadi....bubye wsslm:)))


heheheh,,,,,lupe nak snap pic mknn awal2...nie ponn dah ngap dah...tuhh nampak
kuah spagheti??sOdapppp

haaa....nie yatt,fara n sya...sya tuhh tgh sibuk nak blaja main piano lah kate ken...huhuhu

Oiii makcikk....dah kurus ponn nak bersenam lagi ker??huhuhu

me n sya...huhuhu gemOkk nye kau dayahh -_-

kaki selongkar bilik Org....-_-'

peace sumeee...:))
p/s: baju aku same dgn warne dinding...aku ada kau ada?

lalalalal...gedikss time:))

bajet dgn enset mahal farah...samsung ape entah...lpe aku...lalalalallal

nie snap pic kat umah chu...huhuhu deeja momot:)

kak lily with deeja momot..

hahahhaha....AKU BANGGA MENJADI RAKYAT MALAYSIA
p/s:
M.E.R.D.E.K.A.  R.A.Y.A

P/S: sory lah yee...aku tak taw nak rotate dye cm mne...lpe nak rotate sebelum masukkan td...hehhehe
                 pandai2 korang lah yeee...-_-'
KEPADA : kak ti dengan titah jgn jeles ye...huhuhuhu

Aug 24, 2012

S.E.L.A.M.A.T H.A.R.I R.A.Y.A A.I.D.I.L.F.I.T.R.I ^^'




HAI SUME!!!!!! wah3 wah3 mesti rindu kat saye kan??eyer lah dah nak dekat 2 bln lbh aku 
tak wat post kat blog aku yang serba lawa nie....ehem3 lawa ker???heheheheh lawa lah jgak...
ok bulan lepas dah sebulan kite berpuase...mmg tak sempat lah aku nak mengepost
pasal puase kat blog nie....nie pon dah syawal yg ke-6....lalalalalalal
lame ken aku tak post kat sini.....hehehheheh sibuk punya psal lah.....
alright,sempena syawal yang mulia nie aku nak ucap kan lah SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN...kalau aku ader terkasar bahse tersasul bicara harap maaf kan lah ye...
haaa....cm mane raye???best tak???dapat tak duit raye ??korang tnye aku balik???
hehehehhehe makin TUA n makin BESAR a.k.a GEMUK dah aku nie,makin CIPUT
lah duit raye aku.....sepatut nyer kalau dah besar bnyk lah kan dapat duit raye....
ai maklum lah bljr lg nie.....hehehehhehe ~TAK MALU kOdd~
pOse ponn tak penuh....hexhexhex KANTOII plak kat sini....tape2 
perempuan kan ISTIMEWA ~eh betul tak ejaan aku tuh! dah lame tak bljr nie kan???
tkOt slah eja....hohohoho trial nak dekat tak bkak buku ponn...
keje skOLah apatah lagi....hehhhehehhe
ok lah aku tataw nak bebel ape dah kat sini...jum kte usha2 pic2 raye aku yekkk....
ok lah babai sume.....ASSALAMUALAIKUM W.B.T

p/s: SALAM SYAWAL...INGT LAH ORG YANG DAH TIADA Al-Fatihah  @_@


ngah n family ^^
alamak gemuk nyer aku...hehehheh pOlkadot girl:)

salahuddin n manje Anjang Al-fatih ^^
                           
pik n family :)
               
my sis FATIMAH :)
wif my little nOmot deeja nonot ^^

                       
mY OdekU wif Hassan boboboi:))

                   
                           
fatih wif ain :))
                             
tam n family :))
p/s: jgn salah faham...nie jer yg dapat di tangkap...pic abah n mak ader kat kamera pik....dye tak upload lg kat FB...sO,susah ler nak rembat ....hehehhehe tengs @_@




                                                         
                            

Jun 29, 2012

wOrdless FridaY: kebOsanan tahap melampau ^^



KebOsanan tahap melampau...tak de kje sO,suruh lah atam
snap pic nie....sambil2 minum cappucino blend dOng...keh keh keh....lawOk2 ^^'

Jun 22, 2012

Mutiara Kata HAMKA -PERSAHABATAN


Salam..

HAMKA tokoh ilmuan terulung, sering membicarakan soal atau nilai kemanusiaan dalam setiap penulisannya.. berikut sebahagian lagi mutiara kata yang boleh dijadikan renungan bersama yang TK petik dari salah satu karya beliau.. "FALSAFAH HIDUP"
*Persahabatan adalah satu-satunya pintu kemerdekaan kita. banyak perkara yang tak dapat kita nyatakan kepada isteri kita sendiri sekalipun, tetapi dapat dinyatakan kepada sahabat. sebab itu persahabatan yang jujur adalah salah satu dari tangga kejayaan

*Supaya engkau beroleh sahabat, hendaklah engkau sendiri cekap menjadi sahabat orang

*Sahabatmu suka kepadamu, tetapi tidaklah setiap orang yang suka kepadamu itu adalah sahabatmu

*Kesenangan hidup akan memperbanyakkan teman, tetapi persahabatan yang setia adalah ketika menempuh kesukaran

*Yang semulia-mulia kewajipan bersahabat ialah mengetahui kehendak dan kemahuan sahabat sebelum dikatakannya. Dan engkau menunaikan permintaannya sebelum dimintanya.




*Kalau jadi sahabat orang ramai, tidak boleh jadi sahabat orang seorang

*Kalau sahabatmu tertawa, hendaklah ditanya apa sebab dia senang; kalau sahabatmu menangis, selidikilah apa sebab dia susah

*Jika engkau memberikan sesuatu kepada sahabatmu, ia ibarat engkau memeberikannya kepada diri sendiri

*Bila orang telah merasa dirinya besar, dia lupa akan salahnya. hanya sahabat yang setia yang sanggup membukakan matanya.

*Teman yang ’ berudang di balik batu’ ibarat anjing di tepi jalan, yang ditujui hanyalah tulang yang akan dilemparkan, bukan tangan yang melemparkan tulang itu

*Cemburu perempuan kepada perempuan, akan memutuskan tali persahabatan

*Bila seorang perempuan telah sudi menghulurkan tangan persahabatan kepadamu, itu petanda umurmu telah lepas dari zaman bercinta



lain-lain mutiara kata HAMKA yang terbaik:

Jangan terlalu boros mengeluarkan pendapat, sederhana memulai atau menjawab. Susun baik-baik alasan yang diberikan kerana yang demikian amat besar muslihatnya di dalam menghadapi pekerjaan dan mengatasi kesulitan


Membalas sikap buruk lawan dengan budi yang baik adalah budi yang paling
tinggi



Jangan tertawa melihat orang jatuh, tetapi sebaliknya insaf bahawa kita sedang
berjalan menempuh liku-lekuk jalan yang sulit.  Kalau kita selamat, bersyukurlah.
Dari kejatuhan orang dapat tegak kembali.  Yang amat sayang ialah jatuh yang tidak
dapat bangun semula



Ada beberapa pengalaman dalam hidup kita ini, mulanya kita sangka buruk, tetapi
setelah sampai kepada hujungnya barulah kita mengerti bahawa amal yang buruk itu
adalah berakhir yang baik



Di medan hidup, ada beberapa undang-undang yang harus dijaga dan diperhatikan.  Ada yang berhubungan dengan kesihatan tubuh, dengan keberesan akal dan yang berhubung dengan kemuliaan adab dan budi


Kehidupan adalah pergantian di antara susah dan senang, naik dan turun.  Mana yang
tertentu buat kita, tidaklah dapat dipindahkan kepada orang lain dan yang tertentu
bagi orang lain tidaklah berpindah kepada kita



Empat hilang kerana empat: hilang nikmat kerana tidak bersyukur, hilang kekuatan
kerana mencari musuh, hilang kekuasaan kerana kelalaian dan hilang kesempatan
kerana memandang enteng



Sebesar-besar atau seberat-berat urusan, jangan dihadapi dengan muka
berkerut, kerut muka itu dengan sendirinya menambahkan lagi kerut
pekerjaan itu



Pergaulan mempengaruhi didikan otak.  Pergaulan membentuk kepercayaan dan
keyakinan.  Oleh itu, untuk kebersihan jiwa, hendaklah bergaul dengan
orang-orang yang berbudi, orang yang dapat kita kutip manfaat
daripadanya



Senyuman adalah ibarat perhiasan batin, yang membantu mengindahkan perhiasan
lahir yang kurang cantik. Dengan senyuman ke mana pun kita pergi, bersinarlah suasana cahaya kegembiraan. Dengan senyum tiada urusan yang berat dalam dunia ini, malah semuanya dapat diatasi


wassalam

p/s:aku rindu giler ngan atifah hanim....dye ingt tak dekat aku ye??wallaulam..
Animated Rainbow Moustache