selamat datang blogger2 sume...ahlanwasahlan...kepada copycat2 anda tidak dibenarkan untuk copy2 ayat aku ini k..walaupun anda sume sudah minta izin...hrap korunk sume pham k..amaran keras!!lagi satu jgn lupe follow aku k n aku akan follow korang balik

Followers

klik like kalu suke ^^

Jul 23, 2011

kajang mari maa

salam alaikk...(:

wah wah wah.....sekarang aku kat kajang wei....cuti cuti cuti malaysia kat sini...tak boleh blah kan..kan...kan??
hahhaha....rindu sgt2 kat tam,hassan n Qurratul ain yg halus tue...
sekarang nie tgh tnggu pik dtg umah tam....tak sabar giler bangang la nak jumpe aQil yg cute lagi hensem tue..
nak cubit2 pipi dye yang tembam lagi gebu tue...
smlm aku ingt kan tak jadi la nak g kajang ....mane tak nyer tnggu abg smapi pukul 8.30 mlm...
tak p'nah aku g kajang tgh2 mlm mcm tue...lalalalal
smpai umah tam dlm pukul 1.00 pagi laa....
singgah mkn supper kat KFC....wOw!!! aku tak pernah mkn mlm2 taw....
huhuhu....everything is okeyh right nOw!
tadi baru jer pas menggOdam BLOG kak saadiah....kah3 fully is FINE..FINISHLY!! i'm GREAT...yaaa
wah...wah...wah BAJET sungguh kamu yaa...
yahh....aQil dah smpai tadi...makin cute!!!!huhuhu...makin tnggi
i like!!!......erm wei korang aku nak wat cerpen tajuk baru tapi aku dah kehabisan idea....teringin sgt2 nak wat
cerpen HANTU pulak tapi tak taw nak wat cm mne??erm korang tlong la aku....hahhaha
erm ok laa nie jer aku nak ckp...pas nie nak g jln2 ngan familY aku...jgn jeles maa...
ok bubye n wsslm....

Jul 12, 2011

huru hara



salam alaik...>.<


korang2 kat sekolah sekarang dah huru hara wei...dlam 1 hari ader jer yg kne histeria..masuk ari nie
dah 3 ari dah terjadi....ape laa nk jadi ngan sekolah...2 laa wat hal yg bikin dowg PANAS
tadi first time aku tengOk..dak2 menjerit2...meracau2...mak Oii seram giler...mule2 dgr mmang seram..
tp dah lme2 aku dah ok...bace ayat kursi laa wei...p'banyak kan berselawat ckit..
harap2 bukan aku laa yg kene plakk.....simpang malaikat 44..
ingat kan dlu dah ok daa....eyerr laa ramai yg kene waktu sebelum cuti 2 minggu bln 6 lps..
tp tak sangka b'ulang balik dan t'jadi pada pljr yg same jgak...
eish3 cian kan dOwg???tapi itu adalah pengajaran buat kite semua..
kte sbgai pljr jgn nak terlalu :

  1. menggediss...
  2. merenyam..
  3. galak..
  4. lemah semangat
  5. jgn b'ckp besar
  6. jgn nak bajet sgt la
  7. over acting
  8. biler ditempat bende tue jgn nak wat bising,meludah merata-rata..
  9. jaga kebersihan
  10. tingkat kan ketaQwaan kpd ALLAH..
  11. amar makruf nahi mungkar..
ok laaa.....aku harap jgn nak wat spt yg aku dah list kat atas erkk...
ai maklum laa sebab kan bende2 yg di list kan tue laa bende tue asyik kacau jerr...
sO,jgn nak bajet2 sgt k.....kurang kan kOntroversi tingkat kan prestasi...peace no war n assalamualaikum...

Jul 6, 2011

err malas malass

salam alaik...:))
malas. malas. malas na update blog!
tapi jealous tgk uwg len pnye blog sume comel comel.
hmm hmm hmm.
pepepun aku malas. haha ;D


ok bye wsslm

Jul 4, 2011

demam dOmokUn..





salam alaik..(:

kOrang2...msti kOrang dah tengOk patung nie kan??heheh...
sje jer aku nak ckp psal domO nie...ramai yg minat kat patung nie kan??
tak t'lps aku jgak...akak ipar aku ckp menyeram kan betul anak patung nie..
tapi kan aku tngok ok sje...cute laa ngan gigi dye cm tue...
hehhehe...
kalau aku ade pakwe laa kan??aku nak suruh pak we aku beli kan yg besar2...
t'ingin sgt2...heee....ari tue g raub ade jmpe taw...
besar sgt2....tp mahal sih!!! RM45.50....huhuhu nak terberak aku tngok harge tue ...
korang nak terberak tak??kah3....erm...tpi ape bleh wat kan??
lihat jerlah patung tue...sedihh....korang tak nak belanje aku ker???
belanje laa aku weii....t'ingin sgt2 nie....tak peX2 aku nak suruh pak we aku belikan!!...
yeahh!!! bajet aku ade pak we jer kan??
sape laa yg nak kat aku nie....sOb2...
lalalalalal....ok laaa....cmpai sini sje kte citer psal domo kUn k....aku nak mimpi kan die nie..hehhe
ok bubye n wsslm....

Jul 3, 2011

nme tukar jd gambar

salam alaik...(:

lalalal....hey!! ari nie cuti skOlah...yahOoo...blahblahblah...sOk skOlah balik..
sedih la pulak..erm ape buleh buat??hidup tetap kena diterUs kan??!!
erm tadi kan aku mmang tgh busan,ttbe dpt idea nak main nme kite jd gambar kartun..
tQ kpd abg arang...lalalala
sje je nak main2 kan??korang nak tengok tak bende ape yg terjadi??
jengjengjengjeng!!!


Turn  

nie laa muke kartun aku...aku tlh mengguna kan nme penuh aku nur hidayah abdullah...uish3 cam muke penyangak kan??hehehhe
lawak2...erm tak pe laa bukan nyer betul2 pun...main2 sje laa...
orait2 aku sudah mahu blah daa....tak ade ape nak ckp daa...
kalau korang mau cube,g jer kat website nie http://turnyournameintoaface.com/
lalalal....ok laa aku mahu pegi daa.....ok wsslm n luve u all....muhahahahh

merendet wif mY lovelY kazen




salam alaik...(:

hye blOggering sume!!!hari ari ahad kan???huhu
hari untuk kite bergembira bersama-sama orang yang kita sayang...huhu
petang tadi aku mcj eaah ajak dye jalan2 satu kampung...
huhu ingat kan nak g beli mee durian sebatang,last2 g merendet...hahhaha
g jalan2 naik mOto.....pas 2 singgah di tman dong....sempat laa snap2 pic kat sne..hehhe
sempat lagi tue kami snap2 n candid kat sne...hehhe
ok laa tak banyak aku nak cakap lagi...kat bawah nie aku kepil kan pic2 yang smpat
aku snap kat sane....ok laaa bubye n wsslm...
p/s-cute tak kami???hehheh ^_^

































Jul 2, 2011

sunggUh! aku rndu dia

salam alaik...(: http://www.emocutez.comILY~


erm korang2 aku rindu giler bangang kat dye...korang rase2 dye taw tak??
erm hai maklum laa kan??biase la tue...kebiasaan bagi aku..


Semalam saya berjumpa dengan seseorang. Seseorang yang saya kenal cuma sudah lama tidak bersua muka. Perwatakannya menyenangkan. Wajahnya, kacak! Hehehe. Dia berkongsi dengan saya sebuah puisi. Jujur, saya terkejut. Rupanya dia ada bakat dalam berpuisi juga. Di bawah ini, puisi dia. Enjoi!


Hitam.


Sempit.
Kotak gelap?
Nafas sesak.
Aku mencari kamu.
Kamu!
Di mana?
Di sini bukan?
Kamu janji, di sisi aku sentiasa.
Tapi sekarang, mana hilang kamu?

Kamu, jangan tinggal aku.
Jangan!!!
Bukankah sifatmu itu setia?
Aku sedar sini masih hitam. Pekat.
Masih sempit.
Haruskah kau tinggalkan tempat mu di sini?

Kamu!
Aku terlihat semula segala yang manis, pahit tika kamu di sini.
Yang sepahit hempedu, kau tetap di sini.
Kamu!
Dalam gelap, aku terpandang kamu.
Dalam gelap, aku terdengar suaramu.
Dalam gelap, sakit ku rasa.
Hati tertusuk. Pedih!

Ya Allah!
Aku mohon bawakan aku siang.
Bawakan aku cahaya.
Beri aku ruang,
agar dia bisa di sini semula.
Sungguh! Aku rindu dia.

Ost fUll hOuse-fate bY why

salam alaik



Fate Lyrics 


Sarangeul jal moreugesseo
Ireohge dagaol jul nan molrasseo
Nae maeumjochado sarang apeseoneun nae tteusdaero andwae
Ireol jul alassdeoramyeon
Cheombuteo shijakhajido anhasseo
Babocheoreom ijewaseoya nan dwineujeun huhoereul hago isseo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo
Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sanghcoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun geoshi yokshimina
Jakku seulpeojyeo
Jalmosdoen shijakirago
Geureohge swipge saeng-gak haesseossneunde
Eonjedeun beoril su isseulgeorago nan miteosseossneunde
Eotteohge nan haeya halji eodiseo buteoga jalmosdoen geonji
Ni sarangeul pihaeya haneunde
Ni modeunge neomu geuriwojyeo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo
Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sangcheoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun geoshi yokshimina
Ijen neo animyeon amu-uimi eobsneunde
Ije nado nareul eojjeolsuga eobsneunde
Neoreul jiwoyaman handaneun sashildeuli oneuldo nal
Deo himdeulge hae



fate bY why

Jul 1, 2011

kata-kata hatikU




Dulu aku datang dengan segudang rasa

kini aku harus pergi untuk menjemput impian
Tak ada yang abadi di dunia
Segalanya mesti berubah
Terima kasih sudah menjadi teman baiku
Terima kasih sudah menjadi sahabat karibku
Terima kasih sudah menjadi bahagian dari jalan hidupku
Maafkan semua kesalahanku
Maafkan segala kekuranganku
Tak ada yang mesti ditangisi
Karena aku tidak akan jauh
Teman, sahabat, tetaplah mengingat setiap kenangan indah yang telah kita lewati
Lupakan kepahitan atas kesalahpahaman kita..
Sampai Jumpa dilain waktu


Sesekali jadilah kawan yang mendengar
dari yang hanya bercerita.
Ambillah masa untuk memahami hati
dan perasaan kawan.
Kerana dia juga seorang manusia.
dia juga ada rasa takut,
Ada rasa bimbang, sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan
dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan.
Jadilah kita kawannya itu.
Kita selalu melihat dia ketawa,
tapi mungkin sebenarnya
dia tidak setabah yang kita sangka.
Di sebalik senyumannya itu,
mungkin banyak cerita sedih
yang ingin diluahkan.
Di sebalik ketenangannya,
mungkin tersimpan
seribu kekalutan.
Kita tidak tahu....tetapi
jika kita cuba
Jadi sahabat seperti dia
mungkin kita akan tahu.


gendanggenduttalikecapisudah masuksurehepi

X SeMesTinYa YaNg KiTe MiLiKi i2 MiLiK KiTe UnTuK SeLaMaNyE…
NiLai KaSiH Se0raNg KeKaSiH aDaLaH TinGGi DarJaTnYa..
HarGaiLaH HuBunGaN YaNg aDa..
MenJaGa HaTi SeSeoRaNg UmPaMa MenJaGa KaCa YaNg CanTiK BerKiLaU..
JiKa SiLaP PeGaNg JaTuH BerdeRai..
PePaTaH MenYaTaKaN BerKaWaN BiaR SeRiBu..
KeKaSiH BiaR SaTu..
YaNg SeRiBu i2 KiTe x PasTi YaNg MaNa SeRaSi..
MaNaKaLa YaNg SaTu iTuLaH YaNg SuKaR DiFaHaMi KaSiH DaN PeRaSaaNnYa..
JanGaN PerNaH CuBa UnTuK MeLuKai HaTi oRaNg YaNg MenYaYanGi KiTa, KerNa DiRinya TerLaLu SeTiA UnTuK DiSaKiTi..
Animated Rainbow Moustache