selamat datang blogger2 sume...ahlanwasahlan...kepada copycat2 anda tidak dibenarkan untuk copy2 ayat aku ini k..walaupun anda sume sudah minta izin...hrap korunk sume pham k..amaran keras!!lagi satu jgn lupe follow aku k n aku akan follow korang balik

Followers

klik like kalu suke ^^

Jun 30, 2011

daim aku!!

salam alaik...(:

Ok syg. Mmmuah.


Itu perkara biasa aku akan buat bila aku dengan teman lelakiku, daim. daim seorang yang manis, baju kesukaanya warna merah, aku juga meminati warna yang sama. sweett kan kami berdua? 

daim hitam manis. hatinya lembut. aku suka tengok badannya, badannya petak, walaupun hitam manis. beberapa kali aku bukak baju daim...lalalalal

ah ! x sabar rse nyerr nak dgn dye slalU...

kOwang nak tngOk tak BF aku nie???cute sehh...lalalal haaaa jeng jeng jeng!!!










daim. makin lama hisap makin manis . ha inilah daim :)




hensem tak daim aku???heee
petak kan daim saye???hehheh
ok laa....bubye n luv u daim..!!!




cian farah

salam alaik...(:

kOrang2 cian sangat2 kat farah...nak taw tak semalam dak2 laki rOsak kan jam dinding 
yg dye dah spOnser utk klas hari tue???uish3....kejam nyer...
klu aku jadi farah,dah lme aku sengkeh3 dak laki klas aku tue...acece bajet berani wat jer..
hehehe...aduss erm nak taw tak sebab ape smpai rOsak b'kecai jam frah tue??alaa...
biase la dak laki klas aku tue...bengang bwu pas kene dende ngan UMMI ZUE...kah3 pdan muke diaOrang..
sape sUruh diaOrang g ludah merata-rata kat tangge??eyer dOk???lalalala...
erm pas kene dende jemur ,kene plak tue calit ludahan tue !!! haahhaha uwekkk!!! geli betul..
pdan muke kOrang!!
erm pas tue ape lgi??mengamUk laa diaOrang..bising2....tendang meja laa..tendang pintu laa n macam2 laa..
cian kat pintu yg x berdOsa tue...tak ketinggalan jgak jam dinding pink frah tue....kami waktu tue tak ade dlm
klas...kami ade kat klas 4 siddiQ..sdg2 ngah b'bOrak,t'dgr bunyi pang!!!pecah kaca....
farah dah cuwak dah waktu tue...t'ingt kan jam dinding dye...
kami nak tngok kat sblah tkut plak...biar jerlah...pas tue dtg akhyar KP skolah kteorang baling jam kat klas 4
siddiQ...t'kejut kami waktu tue...ingt kan bkn jam dinding farah..sehingga lah entah sape yg balik kan jam
tue...terkejut beruk kte orang tngok jam tue....terkilan sungguh farah waktu tue....ape lagi??
menangis laa dye....akhyar plak aku sOund lah cukup2...biar pdn muke dye!! dasar tak taw malu betul..
harap jer KP tp perangai cm nauzubillah!! mule laa gubra akhyar waktu tue..
berie dye mintak maaf kat farah,,,dye ckap bkln dye yg pecah kan!!! blahh arhh weyhh...
klu bkn kor pecah kan pown,jgn laa baling plak!! hampeh pnyer jantan!!
erm cian farah weyh....!!! dah arh dye sponser mahal dOwh...RM20 inggt tue...cian dye...erm...
sape la yg pecah kan???aku hrap diaorang kne blasan yg setimpal....!!!lalala
cm aku plak yg t'lbh feeling sih!!kih3...erm k laa aku nak chOw dlu.....kpd farah sabar2 jerlah k..
dak laki klas 4 amanah mmang jahanam!! haa....kan dah t'keluar ayat yg tak sepatut nye...hhehhe k laa aku chow dlu k.....wassalam n peace nO war!!! :D

Jun 29, 2011

pendapatan aku meningkat!!! yes!!

salam alaik..(:

hepI tak terkira aku hari nie....mane tak nyer kan???tup tup jumlah perbelanjaan aku dah ader....hehhehe
skang perbelanjaan dah mencapai RM0.50....huhuhuh
ok lah kan??drpd tak de kan??
thanxx kpd sume yg tlh mengelike nuffnung banner aku....especially kekanda aku hehhehe....tQ2
aku hrap nnti b'tambah lagi laa aku pnyer p'belanjaan aku...hehehhehehhe
ok lah jgn lpe skOng aku lagi taw....aku ngah aderr semangat b'kObar-kObar nie...
k daaa n luv u all....muhahahhah hehhehe


kat bawah nie pendapatan semasa aku...bwu RM0.50 sen...ok lah tue kan??bersyukur la dgn ape yg kita ader nie...(: huhuhu


Kempen

NAMA KEMPENBLOGJENISTARIKHBANDCTRJUMLAH
U-Mobile PPLA Extension CPC LRluahanseorangremaja.blogspot.comglobal_CPC12 Jun 2011 to 18 Jun 2011GlobalNA0.25
U-Mobile PPLA Extension CPC LRluahanseorangremaja.blogspot.comglobal_CPC12 Jun 2011 to 18 Jun 2011GlobalNA0.25
RM 0.50
49.50 lagi sebelum anda dibayar!
[Anda dimaklumkan bahawa RM 1 akan dikenakan sebagai caj transaksi ke atas penebusan bayaran yang dibuat. Sila beri tempoh 30 hari mulai akhir bulan untuk bayaran anda diproses dan dihantar.]





Jun 26, 2011

ku sangka fish ball tp tut..tut..tut uwekk!!

salam alaik...(:

lalal...lame dah tak update..acece!! padahal baru 3 hari..
letih sangat2..aku baru pas kenduri...kenduri aQiqah hassan,aQil,ain n Qadeeja..
huhuh....kambing JANTAN tumpas dlm 5 ekOr..
erm tp aku tak makan pown...geli laa..
erm berbalik dgn tajuk kat atas tue..

bende tue t'jadi waktu ptg tadi dlm pkul nak dkat pukul 3..
aku nak mkn tgh hari..plak tue aku cme mkn sorang2..
erm punye la semangat aku nak mkn..
aku tambah nasik..alamk! nasik putih dah habis! terpakse laa mkn nasik goreng jer..
lantak laa...jnji nasik kan???pas tue aku tambah ayam gOreng..pas tue lgi aku tambah fish ball masak merah..
slurpss!! kecur air liur aku weii...erm dgn lfas bismillah aku pun mkn..
dgn b'selera aku mkn ayam dlu...tambah plak ngan sambal msak merah fish ball tadi..
erm pas tue plak aku pown try laa fish ball td..aku pown kunyah laa FISH BALL+nasik+ayam goreng!!
kunyah2 tp tak telan lagi..aku dah rse lain macam...asal pelik sangat rase FISH BALL tue kan??

erm sedang aku kunyah tadi tam pown dtg...erm aku pown tnye la..:

aku: tam bende ape yg masak merah nie..fish ball ker??
tam: senyum.^_^ sedap tak bende tue??
aku: =_='  erm aku t'ingt TELUR KAMBING yg mak potong kecik2 tgh hari tdi..tam nie
        telur kambing ker nie a.k.a TUT TUT TUT
tam: a'ah yah...hahhahhah dye gelak kan aku wei...
aku: =_=' =_='

aku dgn sepantas kilat aku pown muntah kan balik bende yg ader kat dlm mulut aku...
yg dah t'lps dlm perut aku buang n muntah hingga keluar dri mulut aku...
b'pinar aku rase tadi...uweekkk....bluekkkkk!!!  =_='
erm pas tue aku pown mkan laa blek bende yg aku tak siap mkn lagi..TERPAKSE laa wei..
jgn membazir...

dlm bbpe minit aku dok2 la kat ruang tamu ngan adek b'adik aku yg lain..
aku cube laa tnye kat mak..."MAK BENDE YG MASAK MERAH TUE TELUR KAMBING KER??"
mak aku pown eyer kan laa...
pas tue abg soleh tnye kat aku..yah makan ker??
aku pown citer laa dri awal hingge akhir...dye bantai gelak kan aku ngan org yg lain..

pas tue lagi,kak ngah aku yg tak paham tnye laa..asal??
abg soleh aku citer laa balik yg ape yg aku citer kat dye..ngan aku pown bantai gelak..hahahah!!
kak ngah aku ckp,nnti citer laa kat belog..entri dye "KU SANGKA FISH BALL TP TELUR KAMBING"
dye ckp lagi nnti boleh aku komen....hahhah

bende yg dye ckp tue betul2 aku ikut...hehehheh tngok laa klu2 dye komen betul2 kerr tidak kan??
ermm...sO,ape komen kOrang ???
rase2 telur kambing tue cm mane??lalalalalall LU PIKIR LAA SENDIRI!!! 
ssah aku nak terang kan!!

nie pic kambing!..mknn tue aku tak der laa..hehheh  
lalalalalal cri laa sendri kat google k....
ok laa sampai cni saje cter aku...k bubye!!  uwekkkk!!

Jun 21, 2011

matang

salam alaik..(:

lalalala....ape kabar blogger2 semua??sehat tak??
dah makan ker??aku dah mkn td....mkn ayam goreng n murtabak..
aku beli kat psar mlm...eh3 korang lpe ker ??ari nie kan ari selasa...
psar mlm laa kan??hohoho korang nie..NYANYUK ker??lallala jgn mrah!! kidding!!
erm aku baru jer tukar template blog lg....ade laa sifat2 kematangan ckit...
lalalalal~hehehhe yokyo jer aku nie kan??
nnti ttbe aku tukar lagi..
erm aku nie mmang tak p'nah puas ngan ape yg aku ade...kui3...sakai kan??>>> =_='
erm ..k la aku nak blah dah nie...ade kje ckit...
k daa salam sayang dri aku...^_^

Jun 19, 2011

selamat hari abah

nie laa abah aku yg plg ensem...hehehe ^_^


salam alaik..(:


aku hari nie tak nak ucap pnjng sgt laa....cuma nak wish sket utk abah aku yg t'sayang..
hehheeh bnyk salah taw kat abah aku nie...biasalah anak bongsu mmang cm nie..tp
aku still sayang dye taw..
hehhe k laa x derr citer nie..cme nak wish epy abah day kat abah aku..tadi
aku wish kat dye...senyum saje wei...lalalallal~ k wassalam...

stanza cinta

salam alaik...(:

heheheh....aku baru jerr habis bace novel stanza cinta nie..
sedih sangat2..klu korang b'kesempatan,bce la sekali k...best sangat2...
banyak betul nilai2 murni tntang ksih sayang kpd ALLAH n sesama makhluk..
x lupe juge batas2 p'gaulan antara laki2 n perempuan...
aq nangis laa jgak waktu bce tadi...tp tak la smpai meraung...kui3...
erm malam nie ader drama stanza cinta taw kat TV3 pd 9 mlm...setiap ari ahad mule ari nie..
jgn lpe tngok taw...tp orang kte ade kelainan sket dri novel..sesame kte tngok n lihat k...
kat bwah nie aku kepil kan sekali sinopsis cerita dye k....wsslm


lakonan AARON AZIZ Drama terbaru TV3, Stanza Cinta yang menyusul selepas Nora Elena
 bersiaran bermula malam ini. Sinopsis drama pastinya dicari- cari oleh peminat.
 Para Pelakon juga hebat- hebat belaka. Pasti ramai yang ingin mengetahui siapakah 
pelakon yang terlibat. 



Jom kita lihat senarai Pelakon dan Sinopsis drama ini.




Amni Sorfina(Ketenangan yang suci)…seindah namanya seindah itulah peribadinya!! 
Dia hanyalah seorang wanita akhir zaman yang sedaya upaya untuk menjadi solehah. 
Namun..jalan yang terbentang dihadapannya selalu berombak dan tidak pernah tenang.
 Ujian itulah teman baik yang selalu mengikutnya kemanapun dia melangkah.

Ketika bahagia mula menyapa dirinya, ketika bunga-bunga sakura mengembang 
dengan indahnya, ketika dia mula tersenyum bahagia….tiba-tiba sahaja segalanya menjadi 
begitu menyiksakan jiwa dan menikam-nikam tangkai hatinya. Seolah-olah istilah bahagia itu 
bukan untuknya. Apa sahaja yang diimpikan dan diharapkan tidak pernah menjelma 
menjadi kenyataan. Sering sahaja Allah mengambil orang-orang yang disayangi dari sisinya.

 Sehingga pernah dia merintih hiba, “Ya Allah…apakah tiada yang namanya bahagia itu 
untukku didunia ini?? Kenapa hidup ini sering tidak menyebelahi diriku? Andai dengan segala derita ini Engkau ingin menghapuskan segala dosa-dosaku, alangkah ringannya penderitaan ini. Andai
 dengan derita ini Engkau ingin selamatkan aku dari neraka-Mu dan memasukkan aku
 kedalam syurga-Mu yang kekal abadi..alangkah indahnya penderitaan ini”

Irfan Ikmal – “Amni itu seorang bidadari yang sangat lemah lembut dan penyayang…
namun dia seorang yang tegas. Amni seorang wanita yang suka menangis dan mudah
 tersentuh hatinya…namun dia seorang yang sangat tabah!! Amni seorang Hawa yang mempunyai 
cinta yang begitu besar buat Sang Adamnya….namun dilindungi ia disebalik prinsip-prinsip yang dipertahankannya.
 Amni menunjukkan cahaya ketika aku teraba-raba dalam kegelapan. Dialah yang membuatkan 
aku mampu tersenyum dengan cintanya…juga dengan cinta Tuhan yang diajarkannya padaku”

Taufiq Imran, Bandung Indonesia – “Subhanallah…Amni adalah sosok wanita solehah
 yang ingin aku jadikan zaujah disisiku. Aku membutuhkan dukungannya sebagai peneguhku, 
aku membutuhkan doanya untuk kehidupanku, aku membutuhkan senyumnya untuk mengatasi
 kesedihanku…dan aku juga membutuhkan dirinya untuk membuatkan hidupku menjadi sempurna.
 Aku ingin selamanya melalui lorong-lorong dakwah ini ditemani zaujah yang seindah dirinya…
Aku sungguh mencintainya kerana Allah…..”

Simpang kehidupan Amni begitu rumit dan melelahkan. Terhidang dengan derita dan airmata. 
Walaupun cinta itu ada didepan matanya, namun dia tidak pernah sempat mengecapi 
makna bahagia itu. Hatinya sering luluh dan terluka kerana cinta yang dimiliki.

Apakah Amni akhirnya berada disisi Taufiq…seorang lelaki yang begitu dicintainya, 
lelaki soleh yang mula mengajar Amni makna cinta sejati, Sang Adam pertama yang 
telah berjaya membeli cintanya yang paling mahal itu? Atau Irfan Ikmal yang selalu
 hadir dengan cinta yang luhur dan suci untuk Amni. Yang rela memberikan seluruh 
kebahagiaan yang dimilikinya untuk Amni. Mestikah dia memilih cinta ini? Tidak bisakah 
dia mengecapi bahagia tanpa perlu menyakiti insan lain?

“Ya Allah….segalanya kuserahkan kepada-Mu. Aku hanya hamba-Mu yang kerdil yang 
tidak bisa berbuat banyak. Biarlah Engkau yang memilih cinta dan memilih kehidupan untukku. 
Aku tidak ingin memaksa Engkau memberikan apa yang aku mahu…berikanlah apa
 yang terbaik menurut ilmu-Mu itu padaku. Kerana seluruh hidupku..cintaku..dan nyawaku
 adalah milik-Mu yang mutlak dan hakiki!!!!”

----------------------------------------------------------

Antara Pelakon yang terlibat adalah Aaron Aziz, Nur Fathia dan Fizz Fairuzz.. Aaron aziz kembali berlakon setelah lakonan hebatnya dalam Nora Elena. drama ini sekali lagi diadaptasi dari novel iaitu Novel Stanza Cinta.

Apa agaknya sambutan penonton terhadap Stanza cinta? adakah sehebat Nora Elena?
 sama- sama kita nantikan..

Jun 16, 2011

edit saje

salam alaik..(: http://www.emocutez.com

aku hari ini tak mau citer pape pun...cme nak tnjok kan pic2 yg dah aku edit tadi...
ok tak??klu ok like laa ok??ok laa thank u n bubye...http://www.emocutez.com










Jun 15, 2011

aku mahu berubah

salam alaik..(:


hari tue aku ade jumpe akak aku ...
aku ade la tnye kat die ade tak bukak aku pnye blOg??
dialOg die ade la macam nie :


yah: ngah ade tak bukak blOg yah hari tue??
ngah: aku ade la bukak hari tue..tapi berpinar aku bace blOg awak tue..
yah: asal pulak??
ngah: mana tak nye??!! tulisan awak tue cm tulisan 'KELING' lalalaa~
yah: ala ngah nie..cam mane nak wat??dah orang mmang tulis cm nie..ape boleh wat kan??
ngah: banyak la awak..
yah: eyer la akak ku yang cute...hhehehehhe


haaa...kOrang dah bace dialOg aku ngan akak aku kat atas tue??
lwak kan??bende macam tue kami bidas kan!!!kui3...
sO,aku skrang nie nak b'ubah dgn tulisan yang baru...
thank u kpd akak aku yg cute sgt2 tue...hehheh
ok la...aku nak mengundur kan dri...k daa sume....wsslm

Jun 8, 2011

cdeyhh..:((((

salam alaikk...http://www.emocutez.com

kOwg2 aq cdeyhh sgt2..x derr tmpt nak ngadu....aq anta mcj kat tifah x blas pOwnn
bler aq tnye asal x blas??dye ckp dye mlas nak blas...cdeyhh sgt2 bilerr dye ckp cm tOwhh..
erm,,,bnyk kli aq mintakk nOw tfOn umah dye...tp dye sOkmo ckp nnti aq kasi!!!
tp???dye x ksi pOwnn...http://www.emocutez.com...nmpak cm aq nie yg berie kan???dah laa aq x kwn ngan tayeen daaa..
kOwg2 aq rndu sgt2 ngan tayeen....rndu nak gOsip2 ngan dye cm dlu2....
ermm....nak manje2 ngan dye...tp tu wktu dlu2 jerr...aq rndu ngan dye sgt2...
sume psal danial sakai tOwhh...nape laa tayeen lbh pentingkan mamat tOwhh???

dye lngsung x backup aq pOwnn...cdeyhh sgt2..
ermm whatever arhhh...jnji aq bahgiee...erm bab tifah blekk...
td aq cOl dye..tp gne nOw akk aq..free laa kte kan??bufday de...
epY bufday tOooo derr....hehhehhe
erm aq cOl dye..tp dye x angkat.....erm dye misscOl blek sO,aq cOl laa...tp dye x angkat gakk
erm mlas laa aq nak cOl dye...tacing laa kOnon...heee...http://www.emocutez.com
ermm pape jerlahh....hOwever,aq ngah cdeyhhh...sume Owg x nak layan aq daa....
aq mcj syirah dye x blas....kte nak g raub....dye dah jnji nak blanje aq MB...
tp mne jnji nyer????arghhh!!! aq bengang sgt2....http://www.emocutez.com aq nak mkn MB!!!!
erm sengal btOiiii............ermm cdeyh...cdeyhhh......rndu.....rndu...
ermm k laa...nak maghrib daa....kte smbung sok k......k daaa sume n luv u all....http://www.emocutez.com

Jun 1, 2011

cuti Yg mmbOsankan

salam alaikk...(: http://www.emocutez.com


   kOwg2....aq bOwinkk sgt2.....x taw nak wat pek mse cuti nie...
bce buku???hehhehe tngOkk skejap pastOwhh bkak PC trOs g On9...klu On9 bOwinkk,
aq bkak blOg.....hehehhe bce blOg Owg arhh derr.....lg bgOs...
erm aq sOkmo kne bising ngan akk aq kat umahh...tp aq still lg cm nie.....
entah cm mne nak wat lg...redha sje meyhh...






http://www.emocutez.comblerr menghadap bku,aq akan cpt mlas......cme semangat hfal tafsirr jerr...
tp yg lain????hehhehehheh hanya ALLAH jerr taw.....
kui3.....kOwg2 pas cuti aderr pekse plakkk......aq x ske laaa.....
ermm SMA aq x sedia lg laaa......scary meyhh....


   lallaallal.....akak aq dah bising tOwhhh...klau aq x studY n asyk nak main PC jer,dye kte nak
ambek wyar internett......arghhhhh OMG!!! i can'tt believe thiss........http://www.emocutez.com
aq x sanggUp meyhh.......cdeyhh meyhhh....help me....help me....~alalallaalallalala
erm x pe laaa.......
lg 1 aq nak ikOwt abah ambek aQil kat KL...dye bwu blekkk drpd sarawak....
ermm tp akak aq x kasi g lOrhhh....dye swOh aq tlOng mak kat umahh....
aq_____________shittt~~~!!!!!   http://www.emocutez.com


ermm k laaa aq dah ngantUk meyhhh....nak g tdOw....ZzzzZZZzz.....http://www.emocutez.com
k daaa sume.....lUv u all....muahahhahhahah....:*

creat bY:

tukar template blOg plakk...

salam alaikk,,,,,,(:

kOwg2....hehhehhe jgn marahh meyhh.....
aq tukarr lg blOg niyhhh......
bOwinkk sihh...sO,aq tukarr laaa.....nme cik lebah kiutt aq x pkaii daaa....
mlass laaa pulakk!! kui3......
k laa aq chOw dluu

creat bY: dayahdayah papejerlahh...^_^



Animated Rainbow Moustache